Over Langs Instroom naar Schone Kunsten

16 mrt
Antwerpen - Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Langs Instroom naar Schone Kunsten

Daguitstap met autocar naar Antwerpen. VOLZET

donderdag 16 maart 2023 van 10:00 uur tot 18:00 uur
Deze keer vertrekken wij pas in de voormiddag, en zo kunnen wij bij aankomst in Antwerpen meteen naar het restaurant Instroom, in het oude havengebied, voor de lunch. Chef Seppe Nobels onderscheidt zich van veel van zijn collega’s door zijn sociale bewogenheid: hij werd bekend door de TV-serie Restaurant Misverstand, met jongdementen als hulppersoneel. In zijn instroom.academy worden vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers opgeleid; de recepten die zij vanuit hun thuisland meebrengen vormen de basis van de menukaart van Instroom.
Na de lunch gaan we naar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, nu beter bekend onder de merknaam KMSKA. Het monumentale gebouw uit de late 19e eeuw werd helemaal gerenoveerd, en in de voormalige binnentuinen werd een nieuw gedeelte gebouwd. Na die ingrijpende renovatie die 11 jaar duurde ging het KMSKA op 25 september 2022 weer open en werd meteen een publiekstrekker.
Met een gids doen we de ‘Schoonste Toer’, een rondleiding van twee uur door het gehele museum. Drie gidsen, elk met een groep van 18 personen. 
Wij spreken af  om 9:45 uur aan de Frans Blanckaertdreef, naast het Stadspark van Aalst. De bus vertrekt om 10 uur.
De uitstap is volzet.
Koninklijk_Museum_voor_Schone_Kunsten_Antwerpen

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 75,00
Standaard € 85,00

In deze prijs zijn de dranken niet inbegrepen.

Deelnemers met een Museumpas kunnen de totaalprijs met €20 verminderen, op voorwaarde dat ze hun Museumpas de dag zelf ter plaatse kunnen voorleggen.

Inschrijven kan ten laatste op 28.02.2023, door overschrijving van het verschuldigde bedrag op rekening nr. BE32 4325 1841 2102 van Davidsfonds Aalst; vermelden ‘Antwerpen 160323’ + aantal personen, eventueel Museumpas

Meer informatie bij het Secretariaat DF-Aalst, Thérèse Rosier 0475 77 06 09