Over Van Oekraïne naar Taiwan. Lezing door Tom Van De Weghe.

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!
29 apr
Aalst - Utopia, zaal ”De Geuzen”

Van Oekraïne naar Taiwan. Lezing door Tom Van De Weghe.

De strijd om de nieuwe wereldorde.

maandag 29 april 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Gedurende tientallen jaren leefden wij in Europa in de illusie van een permanente vrede en stabiliteit. Door enkele recente gebeurtenissen wordt deze illusie wel stevig verstoord: Rusland viel zijn buurland Oekraïne binnen en bedreigt ook steeds nadrukkelijker een groter deel van Oost-Europa; na de terroristische aanslag van Hamas op 7 oktober slaat Israël in Gaza keihard en genadeloos terug; de onopgeloste Palestijnse kwestie en de onrechtstreekse acties van Iran dreigen de situatie in het Midden-Oosten, altijd al een kruitvat, verder uit de hand te doen lopen. En op de achtergrond breidt China zijn invloed op alle continenten steeds verder uit.

 Wie kan die situatie voor ons beter verduidelijken dan journalist Tom Van de Weghe?

Na studies Slavische talen, media en communicatie en politieke wetenschappen werd Tom in 2000 journalist bij de VRT-Nieuwsdienst. Van 2007 tot 2012 was hij voor de VRT correspondent in China, en daarna tot in 2015 in de Verenigde Staten.

Bij de VRT-Nieuwsdienst is Tom Van de Weghe nu expert in geopolitiek, met speciale aandacht voor technologie (cybersecurity).

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
niet-leden € 30,00
studenten € 5,00

Inschrijven kan ten laatste op 19.04.2024, door overschrijving van bovenstaand bedrag op rekening nr. BE32 4325 1841 2102 van Davidsfonds Aalst; vermelden ‘Van de Weghe 290424’ + aantal personen.

Graag een seintje vooraf via mail.

Voor meer informatie kan u terecht bij het Secretariaat DF-Aalst,

Thérèse Rosier 0475 77 06 09 of therese.rosier@telenet.be

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieActiviteitWereldCultuurregio Denderregio